Дете на занималня

Нашият екип

Детство мое

Силвия
Силвия
Силвия Георгиева

Силвия Георгиева – Управител на Монтесори детски център "Детство мое".

Завърших предучилищна и начална училищна педагогика в Софийски университет "Св. Климент Охридски", както и първата в историята на Софийския университет следдипломна квалификация „Монтесори философия в съвременното общество“. Следвайки мечтата си и вярвайки, че няма по - ценно и вдъхновяващо нещо от възможността да работиш с деца, да предаваш своя опит и знания, а в замяна да получаваш невероятната възможност да учиш уроци от едни невинни, но мъдри хора - децата, няколко години по-късно тази мечта вече е реалност. Отдадена на нея, в детския център са осъществени всички идеи, които са плод на много желание и подкрепа, защото вярвам, че възпитавайки децата с любов, ние ги превръщаме в едни добри и успешни личности!

Защо избрах Монтесори метода?
Д-р Мария Монтесори е вярвала в уникалността на всяко дете, в безграничния потенциал и талант, за нея всяко дете е индивидуална личност с различни потребности и способности. Затова образованието трябва да носи своя индивидуален подход и да допринася за цялостното развитие на всяко дете.
“Детето е истинско чудодейно същество и това трябва да бъде усетено от обучителя.”
С помощта на високо квалифицирания, мотивиран и безценен за мен екип, Ви предоставяме възможно най-благоприятната среда за децата, за техния комфорт, положителни емоции, образователни занимания и развлечения. Вярвам, че всяко нещо, сътворено с душа, сърце и чисти мисли, постига успех!

Контакти
0885 28 36 36
Алекс
Александрия
Александрия Михайлова

Александрия Емилова Михайлова – Педагог в Монтесори детски център и занималня "Детство мое".

Завърших бакалавърската си степен - Предучилищна и начална училищна педагогика в СУ "Св. Климент Охридски", където продължих и своята магистратура - "Мениджмънт на образованието в предучилищните заведения".
За мен едно от най-хубавите неща на света - това са децата, а възможността това да е професията ми, да прекарвам времето си с тях, е най-голямото щастие. Не всеки получава възможността да разбере какво е да си истински удовлетворен от това, което правиш, да мотивираш и насочваш млади съдби, надежди и потенциал, да виждаш всяка година реалните резултати от работата си и да се радваш на постиженията им.
Децата са тези, които ще създават бъдещето и ние като възрастни трябва да следваме техните нужди и да им даваме свобода да правят съзнателно избори, да ги подкрепяме по пътя. Тук Монтесори педагогиката постига най-големи резултати. Тя учи на търпение, към детето и не само, самоконтрол, вяра и самостоятелност. Сигурна съм, че това са качествата, нужни за да възпитаваш, отглеждаш и учиш деца, които израстват в индивидуални, щастливи и успешни личности.
Последните няколко години бяха най-пълноцените, важни и удовлетворяващи за мен, благодарение на запознаването ми с метода Монтесори и работата ми в детски център "Детство мое".
Щастлива съм, че работя на място, където децата идват с усмивка и желание, а родителите ги оставят спокойни, че детето им е в добри ръце.

Мадлен
Мадлен
Мадлен Ангелова

Казвам се Мадлен Ангелова.
Завърших бакалавър в СУ "Св. Климент Охридски", факултет по педагогика, специалност "Неформално образование". Обичам децата и ми доставя удоволствие да се занимавам с тях. Предизвикателство и отговорност е да работиш с деца в крехката им възраст, но да получаваш обич всеки ден е богатство и награда за труда ни. Работата с децата ми носи много положителни емоции и добро настроение, те ме учат на търпение и изпълват деня ми със смисъл. Прекрасно е да виждаш как малчуганите растат, учат се да бъдат честни, добри, отговорни и ти си допринесъл за това. Монтесори обучението залага на индивидуалния подход към всяко дете, давайки свобода на избор, чрез което се разгръща необятния потенциал за придобиване на знания и умения у детето.
Ще завърша с един любим цитат на д-р Мария Монтесори "Учителю, помогни ми да се справя сам"!

Анита
Анита
Анита Хрисимова

Казвам се Анита Хрисимова. Като един млад, честен и позитивно настроен човек, колкото и клиширано да звучи, смятам, че нашето бъдеще са именно децата. Ето защо изповядвам истината, че както всеки друг човек, така и децата трябва да бъдат уважавани, подкрепяни и обичани, защото това е начина те да разкрият своята индивидуалност и да израснат едни уверени, добри и способни човеци. Изучавам предучилищна и начална училищна педагогика в СУ "Св. Климент Охридски". За мен да бъдеш учител не е просто професия, а призвание. Работата с деца е всекидневно предизвикателство, изпълнено с много нови знания, игри и приятелство. Децата са тези които ме учат на търпение, осмислят деня ми, а най-голямата награда, която получавам от работата с тях са детските прегръдки и усмивки. За мен метода Монтесори е "образование за независимост, което подготвя децата не просто за училище, а за живота".