Дете на занималня

Нашият екип

Детство мое

Силвия
Силвия
Силвия Георгиева

Силвия Георгиева – Управител на Монтесори детски център "Детство мое".

Завърших предучилищна и начална училищна педагогика в Софийски университет "Св. Климент Охридски", както и първата в историята на Софийския университет следдипломна квалификация „Монтесори философия в съвременното общество“. Следвайки мечтата си и вярвайки, че няма по - ценно и вдъхновяващо нещо от възможността да работиш с деца, да предаваш своя опит и знания, а в замяна да получаваш невероятната възможност да учиш уроци от едни невинни, но мъдри хора - децата, няколко години по-късно тази мечта вече е реалност. Отдадена на нея, в детския център са осъществени всички идеи, които са плод на много желание и подкрепа, защото вярвам, че възпитавайки децата с любов, ние ги превръщаме в едни добри и успешни личности!

Защо избрах Монтесори метода?
Д-р Мария Монтесори е вярвала в уникалността на всяко дете, в безграничния потенциал и талант, за нея всяко дете е индивидуална личност с различни потребности и способности. Затова образованието трябва да носи своя индивидуален подход и да допринася за цялостното развитие на всяко дете.
“Детето е истинско чудодейно същество и това трябва да бъде усетено от обучителя.”
С помощта на високо квалифицирания, мотивиран и безценен за мен екип, Ви предоставяме възможно най-благоприятната среда за децата, за техния комфорт, положителни емоции, образователни занимания и развлечения. Вярвам, че всяко нещо, сътворено с душа, сърце и чисти мисли, постига успех!

Контакти
0885 28 36 36
Алекс
Жермен
Жермен Тодорова

Казвам се Жермен Тодорова. Завърших бакалавърска степен по Социална педагогика и магистърска степен по Психология във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".
Била съм доброволец в помощно училище, както и участник в менторски проект за работа с деца в институциите.
Запознах се с метода на обучение на Д-р Мария Монтесори по време на обучението си в университета. Впечатли ме философията за предоставяне свобода на децата и изграждането им като самостоятелни и независими личности. Уважението към личността и приемането на всяко дете е основа за неговото развитие. Вярвам, че с любов, търпение, грижа и индивидуален подход можем да подпомогнем детето в неговия път. Път към реализиране на потенциала си и усвояване на нужните практически умения.
За мен е едно вълнуващо приключение да бъда част от тези ранни и важни етапи от живота на децата. Радвам се да бъда в екип, подпомагащ децата да израстват като емпатични, свързани със себе си и околния свят личности.

Алекс
Антонина
Антонина Симеонова

Казвам се Антонина Симеонова. Уча предучилищна и начална училищна педагогика в СУ “Св. Климент Охридски”.

Записах педагогика, защото обичам децата и времето прекарано с тях. За мен това не е просто професия, а призвание. Децата ми дават много положителни емоции и усмивки. В тази професия има много какво да се даде на децата, но в същото време и да се научи от тях. Те ме учат на търпение, градация, отговори на всевъзможни въпроси, усмивки дори когато не ми е до усмивки.
Смятам, че всяко дете е уникално само по себе си и може да се развива постоянно. Искам да бъда част от живота на колкото се може повече деца, да давам всичко от себе си, за да се разгръща потенциалът на всяко едно от тях. Радвам се, че имам възможността да бъда част от екипа на “Детство мое”.

Мадлен
Мадлен
Мадлен Ангелова

Казвам се Мадлен Ангелова.
Завърших бакалавър в СУ "Св. Климент Охридски", факултет по педагогика, специалност "Неформално образование". Обичам децата и ми доставя удоволствие да се занимавам с тях. Предизвикателство и отговорност е да работиш с деца в крехката им възраст, но да получаваш обич всеки ден е богатство и награда за труда ни. Работата с децата ми носи много положителни емоции и добро настроение, те ме учат на търпение и изпълват деня ми със смисъл. Прекрасно е да виждаш как малчуганите растат, учат се да бъдат честни, добри, отговорни и ти си допринесъл за това. Монтесори обучението залага на индивидуалния подход към всяко дете, давайки свобода на избор, чрез което се разгръща необятния потенциал за придобиване на знания и умения у детето.
Ще завърша с един любим цитат на д-р Мария Монтесори "Учителю, помогни ми да се справя сам"!