Начало / За нас

Детство мое
Предлагаме Ви:

1. Монтесори занималня - за деца от 2 до 6 години:
- целодневна (8:30 до 18:00 ч.)
- полудневна (8:30 до 13:00 ч.)
- полудневна (12:30 до 18:00 ч.)

2. Лятна занималня за деца от 2 до 6 години

Уважаеми родители,
Детски център „Детство мое“ Ви уведомява, че считано от 01 септември 2018 г., когато на дете записано в целогодишната програма, му се налага да отсъства за месец или повече, мястото в обучителният център може да бъде запазено срещу такса от 150 лв. на месец. В противен случай детския център си запазва правото да предостави мястото на друго дете!
Прием на продължително отсъствало дете може да стане отново само ако има свободни места.
Благодарим Ви за разбирането!


Block Image

"Детство мое" е обучителен център, работещ по метода на М. Монтесори. Приемаме деца на възраст от 2 до 6г., а през ваканцията предлагаме и лятна занималня, за деца които искат да изживеят едно по различно и запомнящо се лято. Намираме се на спокойно и тихо място в Младост 2. Достъпът до кооперацията е ограничен за коли посредством бариера. Разполагаме със самостоятелен вход и площ за игра около кооперацията.Създадохме центъра с много желание, вътрешна мотивация и любов към най-важните за нас хора: децата. Вярваме, че предлагаме за тях компетентно и всеобхватно възпитание и обучение. Избрахме метода Монтесори, защото за нас той е най-развиващият и хумамен метод на възпитание и отношение. Чрез много любов, грижа и търпение към децата ние им даваме знания и практически умения, които никой друг метод на обучение не би могъл да предложи. Децата израстват уверени в себе си и свойте способности. Паралелно със занималнята, предлагаме за децата, модерни танци (1 път в седмицата) и йога за деца (1 път в седмицата), както и индивидулни уроци по пиано. Нашите квалифицирани педагози разговарят с децата на английски език (във всеки един удобен момент), като ги учат на основни понятия и думи, защото знаем че детската възраст е най-благодатната за овладяване на език по един неусетен и забавен начин.


Block Image

Времето, прекарано при нас, ще помогне на децата ви да станат любознателни, отворени към света, самостоятелни, уверени в себе си и в способностите си. Ученето ще бъде удоволствие за тях, а възпитанието и грижата за реда - тяхна естествена потребност. Доверихме се на педагогиката на Монтесори, защото тя подкрепя нашето вярване, че децата са най-голямото богатство на тази планета. Те носят в себе си неограничен потенциал, а грижа на възрастните е да създават подходяща среда за неговото развитие.И за да е пълноценно обучението, ние работим в екип с Вас - родителите. От нас ще получавате постоянно информация за интересите, постиженията, способностите на Вашите съкровища. Ще четем заедно и ще беседваме по любопитни теми, свързани с възпитанието и развитието, взаимоотношенията в семейството, здравословния начин на живот и всичко което ви вълнува. Специално за вас, родителите на „Детство мое“ сме направили затворена група в Facebook, в която ежедневно качваме, снимки, клипове и всякаква важна информация, която би ви била от полза.


Българска асоциация по арт-терапия /БААТ/ подпомага екипа на „Детство мое“ - Монтесори детски център и занималня чрез: консултиране на дейностите за работа с деца; подготовка и реализиране на конкретни семинари по различни психологически теми; консултиране на екипа за оптимизиране на взаимодействието. Българска асоциация по арт-терапия работи в областта на психичното здраве, като разработва и реализира програми в сферата на превенцията и психологическото консултиране. БААТ е групов член на Българска асоциация по психотерапия, която е акредитираща организация за България, изцяло покриваща стандартите и критерии за психотерапия на Европейската асоциация. Екипът на БААТ се състои от психотерапевти, вписани в Националния регистър на психотерапевтите в България.